Home Complete sets Waarom winterbanden Winterbanden in 3 stappen Vraag & antwoord Contact

Hoe werkt het?

Citroen-winterbanden.nl is een initiatief van Dijkstra Citroën, officieel Citroëndealer van Groningen, Friesland en Flevoland. Bij Dijkstra staat u als klant centraal. Onze werkwijze is heel eenvoudig:

1 Bekijk uw aanbieding: complete setprijs inclusief 4 banden en velgen, montage en 21% BTW.

2 Maak online een afspraak bij een Dijkstra Citroën vestiging bij u in de buurt.

3 Betaal pas nadat uw nieuwe winterbanden naar tevredenheid gemonteerd zijn.


Bandenwisselingen, opslag en controle

Zodra het tijd is om uw winterbanden om te wisselen naar zomerbanden betaalt u € 49,95. Dit bedrag is inclusief opslag van uw zomerbanden. Dit bespaart u thuis veel ruimte! Verder controleren wij uw banden grondig op beschadigingen die uw veiligheid wellicht in de weg staan. Staat u op het punt om een notitie in de agenda te maken? Niet nodig, wij herinneren u wanneer het weer tijd is voor het wisselen van uw banden.


Scherpere aanbieding gezien of een goed idee? 

Ergens anders een scherpere aanbieding gezien of ideeën hoe wij u nog beter van dienst kunnen zijn? Laat het ons weten en maak direct kans op een gratis APK voor uw Citroën!


EU-bandenlabel
Per 1 november 2012 zijn bandenfabrikanten verplicht om alle banden te voorzien van het EU-bandenlabel. Op het bandenlabel is te zien hoe het voor de betreffende band zit met de brandstofefficiëntie, de wegligging bij een nat wegdek en het geluidsniveau.


Brandstofefficiëntie

De linkerkant van het label geeft de brandstofefficiëntie weer. Er wordt geclassificeerd van A t/m G, waarbij A het meest efficiënt betekent en G het minst efficiënt. Een brandstofefficiënte band heeft twee voordelen, er komen minder uitlaatgassen in het milieu en het scheelt geld doordat er minder vaak getankt hoeft te worden.


Wegligging op nat wegdek

Het rechtergedeelte van het label geeft de wegligging bij nat wegdek weer. Ook hier geldt weer dat A de beste wegligging betekent en G de slechtste wegligging. Banden met een betere wegligging verkorten de remweg aanzienlijk. Afhankelijk van de snelheid en het gewicht kan deze verkorting oplopen tot wel 18 meter!

Geluidsniveau

Onderin het label wordt het geluidsniveau van de band weergegeven. Afhankelijk van het aantal balken is het geluid onder, op of hoger dan het Europese norm voor het geluidsniveau.


Meer informatie?
Meer informatie over bandenlabels staat op de website van de ANWB en op de website van de Europese unie


Voordelen van stikstof
voordelen van stikstof
Ons advies: laat uw (winter)banden vullen met stikstof. Dit kost u slechts 3 euro per band u profiteert van de volgende voordelen:

Brandstofbesparing
• Een met stikstof gevulde band blijft tot drie maal langer op de juiste spanning. Daardoor bespaart u tot 5% op uw brandstofkosten.

Minder slijtage
• Stikstof is droog en schoon in tegenstelling tot perslucht. Hierdoor blijven uw banden en velgen in topconditie. Onafhankelijke tests wijzen uit dat uw banden hierdoor tot 25% langer meegaan.

Veiliger• Uw banden warmen minder snel op waardoor de kans op een klapband kleiner wordt. Door een betere wegligging en een kortere remweg rijdt u veiliger.

Milieuvriendelijk• Minder brandstofverbruik leidt tot minder vervuiling. Daarnaast is stikstof reukloos, niet giftig en onbrandbaar. Daarom draagt rijden op banden gevuld met stikstof bij aan een schoner milieu.Bekijk hier de winterbanden voor uw Citroën